Transportföretagen – En bransch som rör på sig

Transportföretagen är arbetsgivarorganisation som knyter samman transportnäringen i Sverige med totalt 10 300 medlemsföretag, som tillsammans sysselsätter ca 207 000 anställda.

Priority är Transportföretagens strategiska partner i arbetet med att vitalisera organisationens varumärke och lyfta fram branschens viktiga roll i samhället. Priority fick förtroendet att utveckla organisationens kommunikationsstrategi och att lyfta fram det miljöarbete som bedrivs inom sektorn, få fler aktörer att engagera sig i frågan och därmed accelerera omställningen mot ett hållbart samhälle, något som blivit en central drivkraft för Transportföretagen.

Prioritys arbete har exempelvis resulterat i en lansering av Transportföretagens hållbarhetspris med syfte att lyfta fram de aktörer inom transportnäringen vars hållbarhetsarbete kan tjäna som inspiration för andra.

Under Almedalsveckan arrangerade Priority Transportföretagens mingel ”Matresan” där gästerna bjöds på delikatesser från Sveriges olika hörn parat med berättelser om hur hållbara transporter är en avgörande faktor för Sveriges lokala mat- och dryckesproducenters överlevnad – och i förlängningen hela Sveriges tillväxt.