MATS BERGSTRAND TILL PRIORITY

Mats Bergstrand blir ny partner på affärsutvecklings- och varumärkesbyrån Priority. Han lämnar därmed JKL där han jobbat som konsult sedan år 2009. Mats var dessförinnan under många år chef och redaktör för DN Debatt.

– Jag ser mycket fram emot att gå in i en ägarposition i ett ungt, hungrigt och expanderande företag. Samtidigt vill jag tacka JKLs grundare Anders Lindberg för åtta fina år i hans stall.

Prioritys ordförande Björn Rosengren menar att rekryteringen av Mats Bergstrand är ett led i en satsning på att utveckla företaget och att ytterligare stärka Public Affairs-erbjudandet:

– Mats är en lysande samhällsanalytiker och en mycket god stilist, nog en av de skarpaste pennor jag mött. Och skrivkonsten är en mycket efterfrågad och allt mer sällsynt talang i denna twittersvenskans tidevarv. Det är mycket glädjande att vi lyckats knyta honom som partner till Priority, säger Björn Rosengren

Mats Bergstrand har förutom sin bakgrund inom konsultvärlden och journalistiken också publicerat ett antal böcker om svensk politik och medieutveckling. Han är exempelvis tillsammans med Per T Ohlsson redaktör för mastodontverket Sveriges statsministrar, en box med 22 böcker, en om var och en av landets regeringschefer från Karl Staaff till Fredrik Reinfeldt.

Tillträdet sker under hösten.

Förra veckan hade Priority glädjen att tillkännage rekryteringen av Angelica Stebrant, tidigare global kommunikationschef på BabyBjörn.

För frågor om rekryteringen och Prioritys verksamhet kontakta också gärna företagets vd Erik Tillberg på 070 307 71 82 alt. erik.tillberg@prioritygroup.se