Succé för Priority i guldgala!

Priority plockade hem guldmedaljen i Svenska Designpriset för våra produkter för Järna Mejeri!

Under prisutdelning för det prestigefulla Svenska Designpriset 2017 fick Prioritys CD Jan Vana ta emot guldmedaljen i kategorin Identitet – Förpackning. Det var Järna Mejeris klassiska förpackningsdesign som tog hem utnämningen till Skeppsbron 24.

– Vi har under flera år arbetat med Järna Mejeri och har genomgående utvecklat ett visuellt manér som är avskalat, klassiskt och tidlöst. Vi och kunden har haft ett självförtroende i att det är den här designen som bäst svarar mot Järna Mejeris identitet. Det är självklart väldigt roligt att produkterna uppmärksammas på det här sättet, det är ett tecken på att vi ligger rätt i analysen och det i arbetet vi utfört tillsammans på Priority, säger Jan.

Totalt 22 bidrag nominerades i förpackningskategorin där Järna Mejeris och Prioritys design gav topplaceringar från både jury och publikröster och resulterade i den totala förstaplaceringen. Den vita förpackningsdesignen har tidigare uppmärksammats bland annat av den internationella designplattformen The Dieline och sticker med sin minimalistiska design ut i landets mejerihyllor.

– Vi är väldigt stolta och glada över att vår design uppmärksammas i sådan här namnkunnig konkurrens. Våra livsmedel håller redan högsta klass, nu kan vi dessutom säga att förpackningarna är bäst i Sverige, säger Juhani Selvani, ordförande på Järna Mejeri.

Prioritys VD Erik Tillberg ser framgången i det Svenska Designpriset som ett kvitto på Prioritys kreativa designarbete, men också på samverkan mellan de tre benen Design, Affärsstrategi och Kommunikation som Priority vilar på.

– Här har vi design i världsklass, en dynamisk analys av kundens affärsmässiga identitet och behov och ett praktiskt kommunikativt verktyg i samverkan. Det är Prioritys affärsidé och något som går igen i näst intill alla våra kundrelationer. Vi är väldigt glada, men inte förvånade, att det uppmärksammas.

Juryns motivering: ”För att ”less” alltför sällan tillåts vara ”more” och för en självsäkert förpackad uppvisning av ärlighet som varar längst.”

Hela vinnarlistan kan läsas här:
http://www.designpriset.se/vinnare.php?year=238978687345634769084