Evening Good Design Bild Utantext

Good Design is Good Business

  • 12.02.2016

Priority Evening den 10 februari 2016 med Yvonne Sörensen på temat designdriven turn-around.

Design är ett av de mest kraftfulla verktygen för att åstadkomma verklig förändring. För kvällens speciellt inbjudna gäster berättade Yvonne Sörensen om tre framgångsrika turn-arounds som skett under hennes ledning med design som verktyg.

Som nytillträdd vd för Hotel Birger Jarl rivstartade Yvonne ett designdrivet förändringsprogram som ökade omsättningen mellan 1998 och 2001 från 40 miljoner till 67 miljoner SEK. Under Yvonnes ledning gick Svenskt Tenn från mossigt till coolt, vilket resulterande i såväl ökad omsättning som lönsamhet. Även på Berns – bestående av sju affärsområden – vände hon verksamheten från röda till svarta siffror och la grunden för en omsättningsförändring innebärandes en ökning från 180 miljoner 2007 till 240 miljoner SEK 2015. Nosh and Chow utgör exempel på en av Yvonnes senaste skapelser.

Inom ramen för Priority Evenings bjuder vi regelbundet in spännande tänkare och görare som skapat verklig förändring. Vi är nyfikna och vill stimulera till dynamiska samtal i gränslandet mellan samhälle och affärer. Vi annonserar nästa Priority Evening på vår hemsida cirka en månad innan utsatt datum. Håll utkik om du är intresserad. Anmälan krävs.

Tidigare Priority Evenings: Ryssland under Putin med Micha Sohlman, Schibsted förändrar mediasverige med Fredrik Lindén från Schibsted och Magnus Ringman från Aftonbladet, Nya former för samarbeten mellan näringsliv och civilsamhälle med Linus Almqvist från Barncancerfonden.